Hírek

2008.06.25. 17:42

Félmilliárddal tartozik a liga saját cégének

Közel félmilliárd forinttal tartozik a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) a saját tulajdonában lévő Profi Liga Kft-nek a néhány vidéki klubbal médiakapcsolatban álló Advertum Kft. szerint.

BAMA

A Liga 2009. május 31-ig kapott haladékot a törlesztésre, különben az APEH felszámolási eljárást indít ellene, s nem lehet kiírni az első és másodosztályú bajnokságot. Szokatlan megoldás, de döntés van róla: a kormány kezességvállalással 5,2 milliárd forint hitelt adna az Advertumnak, hogy ebből törlesszék a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig befektet egy országos médiarendszer kiépítésébe és működtetésébe.

Az MHLL 2000 és 2006 között 3,8 milliárd forintos bevételét szétosztotta a klubok között, és nem annak a kötvénynek a visszafizetésére fordították, amelyre még az Orbán-kormány vállalt garanciát. A Fidesz sérelmezi, miért kell egy közvetítő cég egy állami adósság visszafizetésére, s miért építenek a szocialisták közpénzből médiabirodalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva