Hírek

2008.06.17. 09:14

Fidel él, élénk és gondolkodik

Kubába érkezett hétfőn Hugo Chávez venezuelai elnök, aki a szigetországban találkozik a 23 hónapja a hatalomból betegsége miatt visszavonult Fidel Castro volt kubai elnökkel

MTI

Chávezt, aki legutóbb március 8-án járt a karibi országban, a havannai repülőtéren Carlos Lage alelnök és Felipe Pérez Roque külügyminiszter fogadta. Chávez közölte: "munkalátogatásán" találkozik Raúl Castro elnökkel is, hogy áttekintsék a kétoldalú kapcsolatok alakulását.

"Sok dolgot kell megvitatnunk Fidellel, az élelmiszerválságtól az egyesült államokbeli és európai, illetve a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válságig" - jelentette ki a venezuelai elnök. Fidel Castro január óta nem jelent meg a televízióban, fényképen sem volt látható, és a hivatalos sajtóban megjelenő cikkei is ritkák.

"Fidel él, élénk, gondolkodik, ír, fontos stratégiai irányvonalakat diktál Kubának és Amerikánknak. Raúl kezében van a gyeplő" - hangsúlyozta venezuelai és kubai újságíróknak nyilatkozva Chávez az idős kubai vezetővel való találkozója előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva