Hírek

2008.06.15. 11:15

Gazdátlan szupertitkos kormányiratok a londoni vonaton

Újabb szupertitkos kormányiratokat találtak egy londoni elővárosi vonaton - jelentette vasárnap a The Sunday Times című vasárnapi brit lap.

MTI

A lap szerint a brit kormánynak a kábítószeres bűnözés, a terrorizmus finanszírozása és a pénzmosás elleni harccal kapcsolatos politikájára vonatkozó dokumentumokat szerdán találták a londoni Waterloo pályaudvarra tartó egyik szerelvényen.

Szerdán egy másik "top secret" iratcsomagot is elhagyott egy feledékeny brit kormánytisztviselő egy másik vonaton. A narancssárga borítékba csomagolt hétoldalas jelentés az al-Kaida terrorszervezetről, valamint az iraki biztonsági erők felkészültségéről készített legfrissebb brit hírszerzési értékeléseket tartalmazta. Az újabb dokumentumok a The Sunday Times szerint Alistair Darling pénzügyminiszter hivatalos rezidenciáján a jövő héten tartandó tanácskozásra készült előkészítő iratok. A pénzügyminisztérium szóvivője közölte: a kormányt rendkívül aggasztják a történtek, és minden intézkedést megtesz, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva