Hírek

2008.06.24. 15:43

Hazarendelné munkásait Szlovákia

A gazdasági növekedés miatt északi szomszédunknál egyre inkább mutatkozik a munkaerőhiány, ezért a kormány állásbörzével akarja hazacsalogatni azokat, akik külföldön vállalnak munkát.

BAMA

Mindez még mindig nem elég, ezért más országokból származó vendégmunkásokat toborzásában is gondolkodnak. A szlovák munkaügyi és szociális tárca egy tervezetet készül előterjeszteni a hét közepén, amelynek nyomán 2015-ig olyan mozgó információs központokat és állásbörzéket működtetne néhány külföldi országban, amelyek az idegenben dolgozó szlovákokat csábítanák haza – írja az MTI. Szlovákia tervei között szerepel a más országbeli munkaerő bevonása is. Ehhez a határon túli szlovák szervezetek segítségét vennék igénybe.

Legnagyobb számban a szomszédos Csehországban találhatunk szlovák állampolgárságú munkavállalót. Szlovákia egykori szövetséges társállamában, 2007 végén mintegy 110 ezren dolgoztak. A második helyen az Egyesült Királyság áll: a szigetországban 79 ezerre teszik a szlovák munkavállalók számát. Írországban is szép számban, 33 ezren dolgoznak, és az ott munkát vállalók 6,5 százalékát teszik ki.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva