Hírek

2008.06.19. 11:50

Itália drukkerei most Bécsbe utaznak

Az olaszok szerint most már meg sem állnak Bécsig! Úgy értették, hogy részesei lesznek a 29-i döntőnek. Dénes Tamás jelenti az Eb-ről.

Dénes Tamás

Két vadonatúj ismerősöm, meglehetősen fura akcentussal német mondást idéz nagy nevetések közepette, ami arról szól, hogy Berlinbe utazunk. Nem mi – a németek kántálták ezt 2006-ban a dortmundi elődöntő alatt (is). Aztán az olaszok utazhattak.

Tényleg sokkal jobban játszott a Squadra Azzurra, mint az előző két mérkőzésén, s kifejezetten okos csapat benyomását keltette. Garantálni azért ettől függetlenül nem mertem volna, hogy Bécsbe érkezik majd – ha a negyeddöntőt nem ott játszaná. De vasárnap este a Praterben játszik majd a spanyolokkal, vélhetően óriási kulisszák mellett. A Kronen Zeitung, a második legnagyobb példányszámú osztrák lap szerda reggel már címlapján hozta: „Bécsbe jön a világbajnok!”

A vb-ezüstérmes ellenben – ahogy otthon mondanánk – elmegy a lecsóba, tényszerűen: kiesett. Raymond Domenech csapata csődöt mondott az Európa-bajnokságon, s ezen még az sem változtat, hogy balszerencséje volt az olaszok ellen. Kétségtelen, hogy Zinedine Zidane nagyon hiányzott, de nem egy „zidane-nyival” voltak gyengébbek 2006-os önmaguknál. Franck Ribéry súlyos sérülése és a tizenegyes nem ad mentséget: gyengén futballoztak. Ellentétben a hollandokkal, akik megnyerték a harmadik mérkőzésüket is, újabb híveket szerezve a válogatottjuknak. Még a német kancellár aszszony, Angela Merkel is kiemelte a hollandok eddigi teljesítményét, bizonyítva: igazán ért a futballhoz. De nem azért viselt a csapata legutóbbi mérkőzésén narancssárga kosztümöt…

Amúgy a németek fújtak egy nagyot, hogy továbbjutottak, s taktikáznak. Leginkább azzal, hogy a csütörtöki, portugálok elleni találkozó előtt nem győzik hangsúlyozni, ezen a találkozón nem ők az esélyesek. Michael Ballack különösen dicsérte őket – nyilván nem azért, mert éppen Felipe Scolari, a portugálok szövetségi kapitánya lesz az edzője a Chelsea-nél, vagy mert a londoni Kékeknél immár három portugál klubtársa is van, Bosingwa, Ricardo Carvalho és Paulo Ferreira személyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva