Hírek

2008.06.21. 06:05

Kár kihagyni: Múzeumok Éjszakája az év leghosszabb napján

A hétvégén ismét Múzeumok Éjszakája. Hazánkban először 2003-ban rendezték meg. Akkor pár ezer látogatója volt, tavaly már 235 ezren vettek részt rajta. Idén Budapesten 70, vidéken 160 helyszín várja az érdeklődőket. Sőt, a Múzeumok Éjszakája ezúttal átnyúlik Párkányba is.

R. V.

Az európai nagyvárosok hagyományait követve Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjjelen rendezik meg az eseményt. Késő éjszakáig tekinthetők meg a jelenlegi nagy kiállítások. A részletes program megtalálható a www.muzeumokejszakaja.hu oldalon. Jegyeket a helyszíneken és a BKV pénztáraiban lehet vásárolni. A teljes árú 1200, a kedvezményes diákjegy 600 forintba kerül. Hat éven aluliaknak ingyenes a belépés. A jegymatrica vásárlásával az eseményhez kapcsolódó összes múzeum programjain részt lehet venni, és megtekinthetők az állandó és időszaki kiállítások is. Idén lesznek múzeumbuszok, melyeken a belépőjegy fejében lehet utazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva