Hírek

2008.06.27. 16:33

Nem volt műszaki hiba az Albatrosban

Nem talált a gép rendellenes működésére utaló nyomot a Fehérgyarmatnál lezuhant repülő feketedobozát vizsgáló bizottság. Többek között ez áll a Közlekedésbiztonsági Szervezet pénteki közleményében.

T. Z.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője elmondta: a független szakmai vizsgálat folytatódik a roncs további vizsgálatával, illetve a repülés előkészítésének, végrehajtásának további elemzésével.

Mint ismert: június 20-án zuhant le az L–39-es típusú Albatros kiképzőgép; a balesetben mindkét pilóta életét vesztette; az akkor közzétett elsődleges adatok szerint a pilóták nem tervezett és rendkívül kockázatos manővert hajtottak végre a géppel. Bocskai István elmondta: a gép kiképzőrepülés közben zuhant le. A pilóták katapultálni próbáltak, ez a művelet azonban nem sikerült. Az oktató pilóta holttestét a repülőgépen kívül találták meg, míg a növendékét a gépben.

T. Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva