Hírek

2008.06.17. 19:22

Öt-hat évig nem emelkedik a nyugdíjkorhatár

A kormány a következő öt-hat évben nem tervezi a nyugdíjkorhatár felemelését – mondta Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, az Országos Idősügyi Tanács titkára kedden Veszprémben, egy sajtótájékoztatón.

BAMA

A nyugdíjkorhatár jelenleg egységesen 62 év, a tényleges nyugdíjba vonulás átlagos életkora, az úgynevezett nyugdíjazási korcentrum viszont csak 58,6 év Magyarországon. Ez utóbbit kellene közelíteni a valódi 62 éves hazai korhatárhoz - mutatott rá az államtitkár. Rámutatott: Magyarországon 58 százalékos a foglalkoztatási ráta, az Európai Unió átlaga 63 százalék fölött van, s a következő 2-3 évben ezt a 63 százalékot kellene megcélozni. Az államtitkár hangsúlyozta: a járulék-befizetések már nem fedezik a nyugdíj-kifizetéseket, most az összes járulék-bevétel 80,5 százalékát teszi ki a nyugdíjaknak, ezért 19,5 százalékot adóbevételekből kell hozzátenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva