Hírek

2008.06.30. 06:11

Pánikban Hollywood: most Clooney-ék sztrájkolnának

Alig ocsúdott fel Hollywood a forgatókönyvírók száznapos sztrájkjából, most még nagyobb leállás fenyeget. Hétfőn lejár a színész-szakszervezetek kollektív szerződése a stúdiókkal, így jelenleg nincs érvényben semmilyen megállapodás.

K. T.

„Nem fognak tudni nemet mondani nekünk” – hangoztatta nyílt levelében George Clooney, aki a nagy sztárok – Jack Nicholson, Tom Hanks stb. – összefogását sürgette. A hollywoodi színészek két nagyobb szakszervezetbe tömörülnek: az AFTRA (American Federation of Television and Radio Artists) hajlana a stúdiókkal való megállapodásra rosszabb feltételek mellett is. A SAG (Screen Actors Guide) tagsága azonban hangoztatta: képesek a végsőkig elmenni, és akár sztrájkba is lépnek követeléseik érvényesítéséért. Egy ilyen megmozdulás hatására leállna az összes film és tévésorozat forgatása, ez pedig drasztikusan érintené a forgatókönyvírók sztrájkja miatt már amúgy is rossz költségvetési évet produkáló Hollywoodot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva