Hírek

2008.06.23. 15:40

Pásztory Dóra: irány a Mont Blanc

Uniós hölgykoszorúval készül Pásztory Dóra paralimpiai aranyérmes úszónk, hogy megmássza Európa csúcsát, a Mont Blanc-t.

BAMA

A francia Egészségügyi, Ifjúsági és Sportminisztérium a július 1-jén kezdődő francia EU-elnökségre egy látványos akcióval szeretné ráirányítani a figyelmet. Felkérték a tagállamok sportéletének vezetőit, küldjenek egy-egy hölgyet abba a csapatba, amely közösen megmássza Európa legmagasabb hegycsúcsát (kétszáz éve jutott fel először női hegymászó Európa tetejére). Ilyen irányú felkérést kapott az Európai Bizottság és az Európai Parlament is. Az akció célja, hogy a francia elnökség kezdetén reményről, összefogásról és erőről szóló üzenetet juttassunk el az európai polgároknak, amellyel megmutathatjuk, mire képes Európa, ha elszánja magát a közös erőfeszítésre – írja az akciót elindító levelében Dominique Laurent asszony, a francia minisztérium sportfőigazgatója.

Pásztory Dórát, a sydneyi és athéni paralimpia aranyérmesét nemcsak kiemelkedő versenyeredményei, hanem a Gondolkodj egészségesen programban kifejtett egészségnevelő tevékenysége miatt kérték fel – indokolt Elbert Gábor sportszakállamtitkár. A magashegyi túrán egyedül képviseli majd Magyarországot Európa tetején, de az eseményre elkíséri Bácskai Márta, a program vezetője is, aki a többi kísérővel együtt szakmai programokon vesz majd részt. A francia hegymászó szövetség egyhetes felkészítő tábort szervez a résztvevőknek, és tapasztalt hegymászói is kísérik fel őket a csúcsra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva