Hírek

2008.06.19. 14:15

Schwarzenegger elutasította Bush ötletét

Megosztja Amerikát Bush elnök javaslata a part menti olajkitermelésről. Arnold Schwarzenegger azonnal reagált, és nyilatkozatban utasította el az elnök felvetését

Magyar Rádió

Az elnök ugyanis azt kéri a kongresszustól, hogy oldja fel a mélyvízi olajfúrásra több mint húsz éve érvényben lévő tilalmat. Ez azt jelentené, hogy olajfúrásokat kezdenének az Egyesült Államok nyugati és keleti partjai mentén, valamint Alaszkában és a Mexikói-öbölben.

Kalifornia republikánus kormányzója, Arnold Schwarzenegger azonnal reagált, és nyilatkozatban utasította el az elnök felvetését, kifejtve, hogy mindent megtesz az esetleges part menti olajkitermelés ellen. Charlie Crist, Florida szintén republikánus kormányzója már engedékenyebbnek mutatkozik: ő személy szerint nem akadályozná az ötlet megvalósítását, de a floridai képviselőházra bízza a döntést. Virginia és Dél-Karolina ugyancsak hajlik az olajfúrások engedélyezésére, míg Észak-Karolina és New Jersey kormányzói változatlanul nem hajlandók feloldani a tilalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva