Hírek

2008.06.25. 06:10

Simpsonék és Sopranóék a legnagyobb tévés klasszikusok

Homéroszról tudjuk, hogy klasszikus, most azonban az Entertainment Weekly-nek köszönhetően Homer is azzá vált. A magazin listába szedte a 100 legnagyobb tévés klasszikust. A lajstrom élén Homer Simpson és családja végzett. A Simpson család 1989 óta már 420 epizóddal büszkélkedhet, melyek jó részét itthon is bemutatták Székhelyi Józsefék remek szinkronjával.

K.T.

A második szintén egy família lett: a Soprano-klán, azaz a tavaly véget ért Maffiózók-sorozat. Az utolsó epizód záró képkockái minden bizonnyal még sokáig beszédtémát fognak jelenteni a tévérajongók számára. Így ez a pozíció is megkérdőjelezhetetlen. A harmadik az Amerikában kultstátusszal bíró, hazánkban kevésbé elismert Seinfeld című szituációs komédia lett. A legjobb tízben több Magyarországon is kedvelt nagyágyú kapott helyet. Így negyedik lett az X-akták, ötödik a Szex és New York, nyolcadik a Lost, kilencedik a Jó barátok, tízedik pedig Buffy, a vámpírok réme.

A legjobb százban természetesen szerepel a Vészhelyzet (19.) mellett Az elnök emberei (23.), a Miami Vice (25.) és a 24 (34.) is. Volt klasszikus azonban, ami dicstelen pozícióban végzett. MacGyver például hiába tud cipőfűzőből atomrakétát gyártani, még az sem repítette feljebb a 98. helynél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva