Hírek

2008.06.27. 19:14

Szávay nyolcaddöntős Wimbledonban

Szávay Ágnes újra menny és pokol után jutott be a nyolcaddöntőbe a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon: a 15. helyen kiemelt magyar játékos 1 óra 57 perc alatt, három játszmában nyert a spanyol Anabel Medina Garrigues ellen.

BAMA

Az 54 percesre nyúlt nyitójátszmában a Vasas kitűnősége 5:2-re elhúzott, majd a világranglistán 34. spanyol kiegyenlített. A rövidítést nagy csatában 7-5-re hozta a magyar játékos. A folytatás annál keserűbb lett, ugyanis Medina Garrigues 2:2 után sorozatban négy gémet nyerve - és a szemerkélő esőnek fittyet hányva - kiegyenlített. A hullámvölgybe került 19 éves magyar ekkor 17 pontból mindössze egyben kerekedett riválisa fölé, így 1:21 óra elteltével következhetett a döntő szett. Ez három gyors brékkel indult, melyből kettőben a spanyol volt a szenvedő fél - ekkor a magyar egyik ászát dühében durva szitokkal kommentálta -, majd Szávay 3:2-es vezetésnél robbantott, és négy játékot besöpörve 1:57 óra alatt diadalmaskodott.

„Az elején nagyszerűen ment a játék, aztán a második szettben minden bejött a spanyolnak, és amikor elkezdett szitálni az eső, bíztam benne, hogy félbeszakad a meccs. Végül nem így lett, de közben sikerült összekapnom magam, és a hajrában már nem volt semmi gond” - nyilatkozta az MTI-nek Szávay, akinek hétfői ellenfele a világelső Ana Ivanovic vagy Csie Cseng (Jie Zheng) lesz a nyolcaddöntőben. A szerb és a kínai teniszező jelenleg csatázik az 1-es pályán. Wimbledon egyetlen magyarja hamarosan visszatér a 18-as pályára, melynek utolsó mérkőzésén az orosz Dinara Szafinával az oldalán a francia Emilie Loit, Paulina Palmentier párossal csap össze.

Szávay Ágnes (15.)-Medina Garrigues (spanyol) 7:6 (7-5), 2:6, 6:2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva