Hírek

2008.06.22. 23:38

Tizenegyesekkel jutottak tovább a spanyolok

Spanyolország tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte a vb-címvédő Olaszországot az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság utolsó negyeddöntőjében.

(mti)

Spanyolország csütörtökön Oroszország ellen lép pályára az elődöntőben. Negyeddöntő: Spanyolország-Olaszország 0-0, 11-esekkel: 4-2 Bécs, 51 428 ezer néző.
 
Spanyolország: Iker Casillas - Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila - Marcos Senna - Andres Iniesta (Santi Cazorla, 60.) Xavi (Cesc Fabregas, 60.), David Silva - David Villa, Fernando Torres (Daniel Güiza, 85.)

Olaszország: Gianluigi Buffon - Gianluca Zambrotta, Christian Panucci, Giorgio Chiellini, Fabio Grosso - Alberto Aquilani (Alessandro Del Piero, 108.), Daniele De Rossi, Massimo Ambrosini - Simone Perrotta (Mauro Camoranesi, 58.) - Antonio Cassano (Antonio Di Natale, 75.), Luca Toni

Az első félidőben a spanyoloknál volt többet a labda, de veszélyes helyzetet egyik csapat sem alakított ki. Buffonnak egy lapos lövést kellett védenie, Iker Casillasnak ennyit sem. A második játékrészben az olaszok hagytak ki nagyobb helyzetet, de ez a 45 perc sem bővelkedett említésre méltó eseményekben.

A hosszabbítás első félidejében több helyzetet dolgoztak ki a csapatok, mint korábban 90 perc alatt. Az együttesek feladták korábbi védekező taktikájukat, nézhető lett a mérkőzés. Az utolsó tizenöt percre mindkét válogatott elfáradt, egyik oldalon sem adódott komoly lehetőség.

A tizenegyespárbajban az olaszoknál De Rossi és Di Natale is rontott és mivel a spanyoloknál csak Güiza hibázott, Luis Aragónes együttese jutott be az elődöntőbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva