Hírek

2008.06.29. 19:13

Több nyugati tévétársaság is forgat Monokon

Vasárnap ugye azért nem dolgoztatnak Monokon, kérdeztük a polgármestertől. Nem, válaszolta Szepessy Zsolt. Nyolc-tíz ember végez közcélú vagy közhasznú munkát hétköznapokon 8 órában. Szociális segélyben részesülnek, munkaviszonyuk nincs. Az önkormányzatnak segítenek iratrendezéssel, levélkézbesítéssel, vagy a település rendezésében vesznek részt.

Z. H.

A polgármester hangsúlyozta, Monokon senkinek sincs problémája az önkormányzati rendelet miatt. Kérdésünkre elmondta: a településen nincs munkalehetőség, így állandó munkát nem tud ajánlani, pedig sokan keresik ezért. A közcélú vagy közhasznú munkavégzéssel az a baj, hogy bizonyos számú embert tudunk csak foglalkoztatni, és nem is hosszú ideig. Fél éve egy roma kislány végzett közmunkát nálunk, tetszett neki, mi is elégedettek voltunk vele, de egy idő után a keretszám miatt már nem tudtuk foglalkoztatni – mondta a polgármester.

A kormány szándékát úgy kommentálta, egyetért a segély helyett munka elvével, sőt úgy látja, a kabinet is azt csinálja, amiről a monoki kezdeményezés szól, csak „másként csomagolja". A rendelet megszületése óta Monok az érdeklődés középpontjába került: nyugati tévétársaságok jönnek a faluba forgatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva