Hírek

2008.06.20. 08:42

Torgyán feljelentette a hivatali elitet

Hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentette a Legfőbb Ügyészségen az országgyűlési képviselők java részét Torgyán József ügyvéd, egykori kisgazda pártelnök és agrárminiszter

Forrás: MTI

A lap úgy tudja, Torgyán sérelmezi, hogy több mint száz állami ingatlant vehetnek meg a parlamenti pártok az egy-egy milliárd forintnyi kedvezményes kölcsönből, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank nyújt nekik; a hitelek fedezete pedig maga az ingatlan.

Torgyán szerint a képviselők pártjukat jogtalan előnyhöz juttatták, amikor állami garancia mellett azok jogtalan vagyonosodását biztosították. Mint a Népszava írta, a volt pártelnök-miniszter "vérlázítónak" nevezi, hogy "miközben hazánk népe pénztelenségtől szenved", a parlamenti pártok önmaguk számára milliárdos hitelt szavaznak meg. Az ügyvéd kéri a képviselők mentelmi jogának felfüggesztését és ellenük az eljárások megindítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva