Hírek

2008.06.25. 18:17

Tudásközpont Kecskeméten, ökocentrum a Tisza-tónál

Újabb tizenkét, európai uniós forrásból megvalósuló nagyberuházásról döntött a kormány.

V. S.

Az úgynevezett kiemelt projektek összértéke 28 milliárd forint. Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszter szerdán a sajtótájékoztatón elmondta: a projektek egy része turisztikai célú, ilyen például a Velencei-tó turisztikai vonzerejének javítása, vagy a Tisza-tavi ökocentrum, ami a tó környéki élővilág bemutatására alakít ki látnivalókat.

Ezen túlmenően gazdaságfejlesztési beruházások is zöld utak kaptak. Ennek értelmében például kreatív innovációs-kutatási központ létesülhet Kecskeméten egy használaton kívüli katonai létesítményben, mintegy 14 milliárd forintos beruházással. A támogatott projektek között szerepel a Budapest Szíve Program. Ezzel a beruházással a Belvárosban létesülne új főutca, és megújulnának a hídfők is. Bajnai Gordon hangsúlyozta: Magyarország a Brüsszelnek benyújtott nagyberuházások tekintetében az EU első nyolc állama között van.

V. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva