Hírek

2008.06.20. 15:35

Visszatért az olasz játékosok jókedve

A Squadra Azzurra már a spanyolok elleni találkozóra készül. Dénes Tamás jelenti az Eb-ről.

BAMA

Megjöttek Bécsbe az olaszok! A Kronen Zeitung már szerdán beharangozta az érkezésüket (nem volt nehéz…), aztán csütörtök délelőtt tényleg meg is érkeztek. Roberto Donadoni a főváros déli elővárosában, Maria Enzersdorfban, a Shopping City Südtől csak néhány száz méterre lévő Admira-pályán vezényelt edzést a játékosainak. Megjegyzem nem először, a torna alatt ez az állandó helye a Squadra Azzurrának, még ha nem is játszott itt egyelőre, csak Svájcban. 

A sikernél nincs jobb gyógyszer: sokkal lazábbak voltak a játékosok, mint a korábbi napokban. Luca Toni a franciák elleni meccs előtt még arra panaszkodott, hogy nincs egység a csapatban, s erre utalt is néhány jel. Nemcsak a pályán, hanem a pályán kívüli elszólásokban is. Andrea Pirlo meglehetősen nyíltan bírálta Donadonit a cserékkel való késlekedés miatt, Gennaro Gattuso pedig Buffont támadta meg, mondván, számára nem a kapus, hanem Alessandro Del Piero a csapatkapitány, legyen bárkin is a karszalag. Toni akkor azt mondta: ,,Mi világbajnokok vagyunk, nem pedig a világ legjobbjai”.

Nos, a franciák elleni győzelem elkergette a felhőt a csapat fölül. Mintha hirtelen egy tündér visszaforgatta volna az idő kerekét két évvel. Legutóbb a németországi világbajnokság alatt láttam ilyennek az olasz játékosokat. Az edzésen részt vevő 9-10 játékos közül mindenki maximálisan figyelt, koncentrált (hozzáteszem: miután nyilvános edzés volt, senki se gondolja, hogy egetverő mutatványokat kellett bemutatni), de a pihenőkben, illetve előtte és utána helye és ideje volt a vicceknek is.
Senki sem becsülte le közülük a spanyolokat, de érezhetően viszszatért a játékosok önbizalma. Függetlenül attól, hogy sem Gattuso, sem Pirlo nem játszhat.

Toni nehezen szánja rá magát, hogy németül megszólaljon, holott már lassan egy éve a Bayern München játékosa. Olvasom: a szálláshelyükön jókora derűt váltott ki, amikor egy német újságíró megkérdezte tőle, elképzelhetőnek tartja-e, hogy kimarad a csapatból, miután 270 perc alatt egyetlen gólt sem tudott szerezni. Így szólt a válasz: Impossibile! (Lehetetlen).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva