Hírek

2008.06.29. 11:19

Zavargások Kínában egy kislány halála miatt

Rendőrségi és kormányzati épületeket gyújtott fel szombaton több ezer feldühödött kínai tüntető az ország dél-nyugati részén fekvő Kujcsou tartományban. A tömeg szerint egy magas rangú tisztviselő fia megerőszakolt és meggyilkolt egy 15 éves helyi lányt, a rendőrség pedig megpróbálta eltussolni az ügyet.

BAMA

A kínai állami média állítása szerint kisszámú bűnözői csoport támadta és rongálta meg az épületeket. A központi tájékoztatatás azonban csak több órával az után jelent meg, hogy kínai weboldalakon és blogokon hírt adtak az esetről. Az utóbbi források képeket is közöltek a történtekről, a felvételeken a rendőrkapitányság kiégett épülete látható füstölgő ablakokkal, körülötte felgyújtott rendőrautók, illetve többezres tömeg. A független források beszámolnak arról is, hogy a feldühödött emberek azért rohamozták meg a többi közt a Kommunista Párt helyi irodáját is, mert véleményük szerint egy helyi kommunista tisztviselő fia megerőszakolt és meggyilkolt egy 15 éves lányt. A rendőrség pedig megpróbálta eltussolni az ügyet: a folyóból előkerült holttest vizsgálata után a halál okaként öngyilkosságot állapítottak meg, és a nyomozást lezárták. A zavargás ezen okairól az Új Kína hírügynökség be sem számolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva