Hírek

2008.07.14. 13:58

A filmvilág hírei

A mai hírekből kiderül, Charlize Theront nem igazán kényeztetik, Christian Bale-t hol érte egy majdnem végzetes baleset, és hogy Adam Sandler-nek mi köze az izraeliekhez.

H. R.

Theront nem kényeztetik
Charlize Theron tud szép is lenni és kemény is, a Hancockban (Hancock, hazai bemutató: július 2.) mindkét oldalát meg kell mutatnia – a nézők szeme előtt alakul át háziasszonyból kemény, harcos nővé, Will Smith méltó partnerévé (vagy ellenfelévé?). A gyönyörű színésznő szerint az a titka, hogy az élettársa nem kedves vele. Theron hét éve él együtt Stuart Townsenddel, de a színész sem a kezdetekben nem volt, sem azóta nem lett a hízelgés híve. – Másnap reggel, azután, hogy megkaptam az Oscar-díjat, arra ébredtem, hogy azt kiabálja: „reggeli!” – mesélte a színésznő. – „Nem fogok neked reggelit csinálni, csak azért, mert kaptál egy Oscart”. Stuart nem híve a túl sok bóknak: tudja, hogy mi a lényeg: és neki köszönhetem, hogy én is tudom.

A denevér feje
Christian Bale majdnem meghalt: A sötét lovag (Dark Knight, hazai bemutató: augusztus 7.) forgatásán a chicagói Sears Tower (az USA legmagasabb épülete) tetején egy hirtelen ereszkedő helikopter rotorlapátja csupán egy méterrel kerülte el. A színész meghökkentő hidegvérrel fogadta a balesetet, de utólag kiderült, egyszerűen nem vette észre, mi történt: csak a stáb tagjainak rémült arcát látva fogta fel, hogy nagy bajban volt.  – 110 emelet magasan álltam a tető szélén – meséli a színész, aki másodszor öltötte fel a denevérjelmezt –, így aztán csak arra koncentráltam, hogy elég keményen tudjak a pilóta szemébe nézni, amikor egy magasságba kerül velem. És legnagyobb meghökkenésemre ő vágott rémült arcot, nem én. Azután megfordultam, és az egész stáb ugyanúgy nézett rám. Pánikban.

Dooku gróf ülni szeret
George Lucas-t szeretik a színészei: Samuel L. Jackson ódákat zengett rendezőjéről, amiért Mace Windu jelmezébe bújhatott és lézerkardot ragadhatott, Natalie Portman (aki Amidala királynőt játszotta a Star Wars-sagában) a rendező műveltségéről és bölcsességéről beszélt sokat újságíróknak, és most Chrisopher Lee dicsérte nyilvánosan agyba-főbe a Csillagok háborúja teremtőjét. – Csodálatos ötlet, hogy animációs filmben folytatódik a Star Wars – nyilatkozta a 86 éves színész. – Ha élőben forgatjuk le ezt a részt, A klónok háborúja-t (Star Wars: The Clone Wars, hazai bemutató: szeptember 18.), nem biztos, hogy bírom Dooku gróf szerepét. Így viszont Dooku keményebb mint valaha, én viszont ülve mondhattam fel a szövegét. Mégis csak kényelmesebb karosszékből vívni.
A színészlegenda egyébként nem mutatja a fáradtság jeleit: 2008-ra a Star Wars: A klónok háborúja után még négy filmre van szerződése, és 2009-re is van már két felkérése.

Ne szórakozz Izraellel
Nemcsak az emberek különbözők: két egyforma nép sincs. A kazahok megsértődtek, amikor Borat kalandjain nevetett a világ, Szlovákiában egész tiltakozási hullám alakult ki, amiért a Motel alkotói Pozsony közelébe helyezték a cselekményt – az izraeliek viszont büszkék rá, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb komikusa, Adam Sandler izraelieket parodizál új filmjében, a Ne szórakozz Zohannal (You Don’t Mess With The Zohan, hazai bemutató: július 17.) című őrült és gátlástalan komédiában. A film története szerint a Moszad szuperkommandósa új életre vágyik, ezért megrendezi saját halálát, és fodrász lesz New Yorkban.  Az előrejelzések szerint a Ne szórakozz Zohannal minden idők legnagyobb sikere lesz Izraelben: pedig a film szerint az ország polgárai a humuszon, a terroristákon és a nemi életükön kívül semmi mással nem törődnek. – Teljesen hülyét csinál belőlünk, de legalább jókat lehet röhögni: amikor a forgatókönyvet olvastam, először azon gondolkodtam, hogy talán meg kéne sértődnöm, de aztán rájöttem, hogy felesleges volna – nyilatkozta Iso Mosseri izraeli színész, aki Sandler hamisított CD-lejátszókkal seftelő haverját alakítja a filmben. – Nem zavar egyáltalán, hogy a világ az izraelieken fog nevetni. Lehet, hogy ez a Szentföld, de azért sok mókás is van benne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva