Hírek

2008.07.11. 15:26

A hollywoodi színészek egy része feladta a sztrájkot

Több film befejezését is fenyegetheti a hollywoodi színészsztrájk. Félbe maradhat a Da Vinci-kód folytatása, a Transformers, vagy épp Ridley Scott Robin Hood-filmjének a forgatása is. Ráadásul a színészeket is megosztja az akció.

BAMA

A keményvonalas Jack Nicholson mellett például a kompromisszumkészebb Tom Hanks is ott áll. A két csoport közt George Clooney próbált egyeztetni.
A kisebbik színészszakszervezet az AFTRA már elfogadta a producerek ajánlatát. A másik keményvonalas és nagyobb szervezet, a SAG szószólója Jack Nicholson, azonban nem támogatja a megállapodást. Az AFTRA magasabb alapfizetéseket harcolt ki, és az egyéb, például az online bevételekből is nagyobb arányban részesülnek a színészei.

A SAG követeléseinek fő szószólója Jack Nicholson, Ben Stiller, Sean Penn és Viggo Mortensen. Ők továbbra is magasabb fizetést szeretnének, és a forgatókönyvírókhoz hasonlóan a DVD- és internetes eladások bevételeiből való nagyobb részesedést követelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva