Hírek

2008.07.18. 14:36

A szakértő szerint hibázott a Heim Pál kórház orvosa

Elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény annak a 15 hónapos örkényi kisfiúnak a halála ügyében, akinél május elején a Heim Pál kórház orvosa nem vette észre az agyhártyagyulladás jeleit.

mti

A Heim Pál Gyermekkórház ügyeletes orvosa nem a tőle elvárható gondossággal vizsgálta meg azt a kétéves örkényi kisfiút, aki agyhártyagyulladás miatt halt meg, állapította meg az igazságügyi orvosszakértő. A Heim Pál kórházat képviselő ügyvéd szerint a szakvélemény megalapozatlan.

A gyermeket magas lázzal és kiütésekkel vitték az örkényi körzeti orvoshoz. Miután az orvos nem tudta megállapítani, mi a baja a gyermeknek, továbbküldte a Heim Pál kórházba. A Heim Pál kórház ügyeletes orvosa ott azt mondta, csak bolhacsípésről van szó, ám a gyermek másnap meghalt agyhártyagyulladásban.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapítja, hogy a gyermeket ellátó ügyeletes orvos nem a tőle elvárható gondossággal vizsgálta ki a gyermeket, mondta az Indexnek Ábrahám László a család ügyvédje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva