Hírek

2008.07.16. 16:22

A vendéglőkkel folytatódik a Kánikula akció

Összesen 319 jogsértést derített fel, és több mint 13 millió forint bírságot szabott ki a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) a két hete indított Kánikula akcióban – közölte a VPOP.

N. M.

Az ellenőrzésekben részt vevő csaknem 1400 pénzügyőr összesen 194 alkalommal bukkant a jövedéki törvényt sértő szabálytalanságra. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője elmondta: a legjellemzőbb a dohányáruval, illetve az alkoholos italokkal kapcsolatos jogsértés volt. A másik jellemző törvénysértés a szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódott; a közlemény szerint raklapnyi hamisított CD-t, DVD-t foglaltak le az elmúlt két hétben. Lefoglaltak továbbá hamisított mosóport, parfümöt, ruhaneműt és csempészett árucikkeket is.

A szóvivő elmondása szerint a közeljövőben elsősorban a turizmushoz kapcsolódó helyeket, vendéglőket ellenőrzik, ahol nagyobb mennyiségben fordulhat elő jövedéki adóköteles áru. A Kánikula akció június 30-án indult nyolc hatóság részvételével, az ellenőrök elsősorban a fürdőket, a strandokat, a vendéglátóipari egységeket, valamint a taxikat vizsgálják meg. Az ellenőrzéssorozat augusztus 25-én ér véget.

N. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva