Hírek

2008.07.13. 19:00

Autópályadíjat vezet be Németország?

Fizetőssé válhatnak a német autópályák a személygépkocsik számára, ha a berlini kabinet elfogadja egy a gazdasági minisztérium megbízásából készített szakvélemény javaslatait.

BAMA

A tárca azokat a szóba jöhető megoldásokat vizsgálja, amelyekkel az üzemanyagokra vonatkozó esetleges adókedvezmények miatti bevételkiesést pótolni tudná az államkassza. Az elképzelések szerint a heti matrica 10,5, a havi 30, az éves pedig 100 euróba kerülne.

A Passauer Neue Presse által megszellőztetett tanulmány létezését Michael Glos (CSU) gazdasági miniszter szóvivője is megerősítette. A lépés célja annak feltérképezése, hogyan lehetne visszaszorítani a – főleg a kelet-bajorországi – határok mentén egyre nagyobb mértéket öltő benzinturizmust. Az olcsóbb üzemanyag-beszerzés érdekében külföldi benzinkutaknál tankoló német polgárok miatt becslések szerint évi több mint 4 milliárd euró adóbevételtől esik el a kincstár – írja a Reuters.

A német autóklub (ADAC) nem lelkesedik a gazdasági tárca elképzeléséért: a tanulmányban felvetett ötletet több mint pimasznak nevezte a szervezet alelnöke. Ulrich Klaus Becker szerint valójában nincs másról szó, mint a keresztényszocialista Glos átlátszó kampányfogásáról.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva