Hírek

2008.07.02. 18:03

Bill Clinton dühös, és Obamát támogatja

„Bill Clinton dühös volt, amiért állítólagos közeli barátok olyan híreket terjesztettek róla, hogy nem támogatná aktívan Barack Obamát a republikánus jelölttel szemben” – mondta Terry McAuliffe, a Clinton-stáb kampányfőnöke, miután a volt elnök telefonon egyeztetett Barack Obamával.

Kun Tamás

A húszperces eszmecserét Barack Obama kezdeményezte. A beszélgetés mindkét stáb elmondása szerint fantasztikusra sikerült. „Bill Clinton megerősítette, hogy Obamával és Obamáért szeretne kampányolni a republikánusok ellenében” – tájékoztatta a sajtó képviselőit Matt McKenna szóvivő. Elmondása szerint a volt elnök nem neheztel az illinoisi szenátorra, amiért az feleségét, Hillary Clintont ütötte ki a demokrata előválasztások során a versenyből. Obamáék is pozitívan értékelik az egyeztetést: „A szenátor megtiszteltetésnek veszi, hogy Clinton elnök úr támogatja őt. Nagyon előremutató, fantasztikus beszélgetést folytattak” – nyilatkozta Bill Burton, a demokrata elnökjelölt szóvivője.

Elemzők ugyanakkor kiemelik, hogy szembetűnő az a tény, hogy Bill Clinton látványosan távolmaradt a nyilvános kampányeseményektől, mióta felesége elbukott a küzdelemben. A volt elnök eddig csupán közleményen keresztül vagy szóvivőjén át tudatta Amerika közvéleményével, hogy Obama mellett van. Még hét végén azon a New Hampshire-ben tartott demokrata rendezvényeken sem jelent meg, ahol felesége és Obama közösen szólította egységre a demokrata szavazókat. Szakértők szerint ez a látványos passzivitás akár Hillary megjelenéseit is hiteltelenítheti, és komolyan árthat az Obama-kampánynak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva