Hírek

2008.07.26. 15:59

Bomba is okozhatta a Boeing balesetét

Szakértők szerint nem kizárt, hogy a pénteken Manilában kényszerleszállást végrehajtott Boeing 747-esen bomba robbant. Nem kizárt azonban, hogy anyagfáradás, vagy egyéb robbanás miatt lyukadt ki a gép oldala.

BAMA

A Qantas Boeing 747-ese Londonból Melbourne tartott 365 személlyel a fedélzetén, amikor az oldalán, a szárny alatt három méter átmérőjű lyuk keletkezett. A gépen esni kezdett a légnyomás, az utasoknak fel kellett csatolniuk az oxigénmaszkokat. A repülőgép közben mintegy 6000 métert zuhant mire a pilóták stabilizálni tudták az utasszállítót. Végül a Boeing sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Fülöp-szigetek fővárosában. Komoly sérülés nem történt, de több utas rosszul lett a félelemtől, illetve az alacsony légnyomástól.

A Flight International Magazine biztonsági szakértője szerint nem kizárt, hogy robbanás okozta a gép kilyukadását, ami történhetett spontán, de okozhatta bomba is. „Ha sima anyagfáradság miatt lyukadt volna ki a gép, annak lettek volna előjelei”. David Learmount úgy vélte, ha valóban robbanás történt, az azon a részen ment végbe, ahol többnyire fémkonténereket szállítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva