Hírek

2008.07.22. 18:52

Brüsszel 9 milliárdnyi uniós támogatást vonhat meg hazánktól

A Fidesz azt mondja: a kormány az elmúlt években nem frissítette az úgynevezett mezőgazdasági parcellaazonosító rendszert, amire az uniótól támogatást kapott, ezt most a gazdákkal akarják megfizettetni.

BAMA

Font Sándor, a Fidesz képviselője úgy tudja: a kormány a formanyomtatványok segítségével frissíttetné a parcellaazonosító rendszert, ami alapján a gazdák az uniótól földalapú támogatást igényelhettek. A mostani rendszer pontatlansága miatti túligényléseket pedig az unió visszavonná.

Ezt akarja a kormány a gazdákkal kifizettetni - mutatott rá Font Sándor, az Országgyűlés  mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke. Szerinte a kormány viszont még küzd a már átutalt támogatások jóváhagyásáért. A szaktárca államtitkára a testület összehívását kezdeményezi a jövő hétre. Az agrártárca viszont úgy látja: ez a lépés aláaknázhatja az uniós tárgyalások sikerét.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva