Hírek

2008.07.06. 20:03

Csaknem száz feketemunkást füleltek le

A fokozott munkaügyi ellenőrzések során a Balatonnál a munkáltatók 68 százalékánál tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot.

Hampl M.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség ellenőrei a Balaton déli partján, zömében vendéglátóhelyeken, üzletekben, illetve kisebb építkezéseken bukkantak fel és 145 munkavállaló esetében állapítottak meg jogsértést. Az érintettek közül 84 magyar és 4 román állampolgárt feketén foglalkoztattak.

A munkaügyi ellenőrök érdeklődését azonban nem csak a magyar tenger partja keltette fel. Az ugyancsak nagy turistaforgalmat lebonyolító Ferihegyi repülőtéren ugyancsak büfékre, éttermekre, különböző kiszolgáló egységekre, illetve építkezések szabálytalanságaira vadásztak a munkaügyi ellenőrök. A Repülőtéri Rendőrségi Igazgatósággal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közreműködésével 7 munkáltatónál 19 alkalmazottat ellenőriztek. Öt munkavállalónak egyáltalán nem is volt munkaszerződése, két dolgozót bejelentés nélkül foglalkoztattak. Kilenc alkalmazottnál pedig a munkáltató nem vezetett munkaidő-nyilvántartást. A felügyelőség közleménye szerint a szabálytalankodó munkáltatók magas munkaügyi bírságra számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva