Hírek

2008.07.13. 06:03

Dizájner lesz a magyar szupermodell

A topmodellként dolgozó Boronkay Linda nyerte el Nagy-Britannia Legtehetségesebb Fiatal Belsőépítésze címét. A díjjal lehetőséget kapott arra, hogy a nyertes pályamunkáját felépítse Anglia legrangosabb dizájnkiállításának egyik standján.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Boronkay Linda: a modellkedés már háttérbe szorult, inkább a tanulásra koncentrálok
[/caption]– Hogy került Angliába?
– Modellként jártam először Londonban öt évvel ezelőtt. Nagyon megtetszett a város energiája, hangulata. Úgy gondoltam, hogy sok inspiráló élmény érhet ott, ami segít a tanulásban.

– Miért fordult a belsőépítészet felé?
– Nagyon izgalmasnak találom, hogy bele kell bújni valaki másnak a bőrébe, és nem a saját ízlésemnek megfelelően kell tervezni. Ez benne a kihívás.

– Milyen iskolába jár?
– Miután elvégeztem a Szent Margit Gimnáziumot, elkezdtem Brightonban egy belsőépítészeti iskolát levelező szakon. Tudtam, hogy előbb-utóbb nappali tagozatra fogok menni, de szerettem volna elkezdeni a tanulást, mert nagyon izgatott a tervezés. Két évvel ezelőtt jelentkeztem a London Metropolitan Egyetemre, ahol jövőre fogok végezni.

– A tanulás mellett dolgozik is?
– Persze. Bár már nincs annyi időm válogatásra járni, mint régen. De szerencsére vannak állandó megbízóim, akik visszahívnak. A modellkedés már háttérbeszorult, inkább a tanulásra koncentrálok.

– Mivel szeretne a jövőben foglalkozni?
– Mindenképpen a belsőépítészettel. Most októbertől májusig Londonban lakom, amíg tart az iskolai szemeszter. De gyakran hazajövök, minden ide köt. Ha befejeztem az iskolát, haza szeretnék jönni, és itthonról szeretnék dolgozni, mint belsőépítész.

– Hogy került a versenybe?
– Az iskolában a tanárok szóltak, hogy kik pályázhatnak. De nem csak tanulóknak szólt a kiírás, hanem bárkinek, aki három évnél kevesebb ideje dolgozik belsőépítészként. Óriási élmény volt, hogy engem kértek fel erre a versenyre.

– Mivel pályázott?
– Egy 45 négyzetméteres helyiséget kellett nappalivá és hálószobává alakítani. A célszemélyt Marcusnak hívták, 32 éves zeneproducer, aki sokat keres, sokat utazik, felvilágosult, nyitott srác. Az ő lakását kellett megálmodni erre a kis helyiségre. Férfias, geometrikus motívumokat használtam, sötét elemekkel és anyagokkal. Beletettem egy napsárga elválasztó falat is, ami tolóajtóként is funkcionál. Ezzel lehet egybenyitni, illetve szétválasztani a két helyiséget. A padlón végigfut egy napsárga csík a nappalin át a hálószobáig. Nekem már az egy győzelem volt, hogy bejutottam a döntőbe. Álmodni sem mertem volna arról, hogy én nyerek.

– Mit jelent önnek ez a díj?
– Szeptemberben tartják a legszínvonalasabb dizájn kiállítást Angliában, a 100% Design Szakkiállítást. Ez a Londoni Dizájn Hét húzóeseménye, négy napig tart és 30 ezer látogatót várnak rá. A verseny fődíja, hogy a nyertes pályamunkámat felépíhetem ott. Ezt anyagilag soha nem tudtam volna biztosítani magamnak. Óriási lehetőség, hogy bemutatkozhatom a nemzteközi szakma előtt.

Névjegy:

Született: 1982. Budapest

15 éves kora óta nemzetközi modellként dolgozik.

Megbízói: Dior divatház, Sonia Rykiel, Issey Miyake, Christian Lacroix, Nanushka, Retro, Etam. Láthattuk már őt szinte az összes női magazinban és számos óriásplakáton. Fiatal kora ellenére már bejárta a világot.

15 éves kora óta nemzetközi modellként dolgozik.

Megbízói: Dior divatház, Sonia Rykiel, Issey Miyake, Christian Lacroix, Nanushka, Retro, Etam. Láthattuk már őt szinte az összes női magazinban és számos óriásplakáton. Fiatal kora ellenére már bejárta a világot. Boronkay Linda: a modellkedés már háttérbeszorult, inkább a tanulásra koncentrálok Boronkay Linda -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva