Hírek

2008.07.20. 14:53

Egyszerre gyülekeznek romák és a Magyar Gárda tagjai Szikszón

Egyszerre gyülekeznek romák és a Magyar Gárda tagjai vasárnap délután a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Szikszón. A két tábort nem engedi egymás közelébe a rendőrség.

mti

A Magyar Gárda tovább folytatja azt a politikai ámokfutást, amelyet a politikai haszonszerzés vezényel, ezek az emberek hívásra mennek településről településre, és a Fideszhez közelálló polgármesterek, alpolgármesterek, képviselők hívják meg őket - mondta Kolompár Orbán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján. A településen vasárnap délutánra jelentett be vonulást a Magyar Gárda.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke úgy fogalmazott: a hazai cigányság a társadalmi béke megteremtésében érdekelt, ezért felszólítja Orbán Viktort, hogy vizsgálja felül ezeknek a polgármestereknek, alpolgármestereknek, képviselőknek a párthoz való  kötődését. Ezeket az embereket ki kellene zárni a pártjából - tette  hozzá.

A cigány önkormányzat felhívására több száz roma gyűlt össze Szikszó belvárosában, a Magyar Gárda tagjai a település egy másik részén gyülekeznek. A rendőrség - mint azt Sulyok János encsi rendőrkapitány az MTI-nek elmondta - nem engedi egymás közelébe a két tábort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva