Hírek

2008.07.24. 17:38

Eldőlt, hogy megszűnik a MÁV biztosító

Nem lesz pótbefizetés – így döntött a MÁV-biztosító csütörtöki rendkívüli közgyűlése Tatán, amelyen az egyesület mintegy kétszázezer tagja közül alig kétszázan vettek részt.

M. S.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] A 200 ezer tag közül mindössze kétszázan képviseltették magukat a csütörtöki közgyűlésen - fotó: AS
[/caption]. Ez azt jelenti, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szeptember végéig visszavonja az egyesület mÛködési engedélyét. Ennek megfelelÕen a kötelezÕ biztosítással rendelkezÕ tagoknak 30 napjuk lesz arra, hogy az utolsó negyedévre egy másik biztosítótársaságot találjanak maguknak. A közgyÛlés egy korábbi döntésével a kgfb-állomány átruházásához egy új pályázat kiírására kötelezte a MÁV-biztosítóhoz kirendelt felügyeleti biztosokat.

EbbÕl azonban nagy valószínÛséggel nem lesz semmi, mivel az egyesületet megszünteti a PSZÁF. A rendkívül kedvezÕ kgfbtarifákat kínáló MÁV ÁBE feje felett tavasszal kezdtek el gyülekezni a viharfelhÕk, miután a pénzügyi felügyelet megtiltotta, hogy az egyesület új szerzÕdéseket kössön, arra hivatkozva, hogy nincs elég tartaléka a károk kifizetésére. Mint késÕbb kiderült, a tartalékhiány meghaladja a négymilliárd forintot forintot.

Ennek pótlását a tagoknak kellene biztosítaniuk, ami szerzÕdésenként több tízezer forintos pótdíjfizetést jelentene, ám a megelÕzÕ, júniusi közgyÛlésen ezt a megoldást elvetették. Akkor végül az értékesítés mellett döntöttek, most újra ezt erÕltették a tagok. A harmadik megoldást, az üzletág „feloszlatását” akkor és most is elvetették. SzakértÕk szerint az új pályázat, és ezzel az egyesület továbbmÛködése néhány jelentÕs biztosítási állománnyal rendelkezÕ nagy szállítmányozó cégnek lett volna az érdeke.

M. S. A 200 ezer tag közül mindössze kétszázan képviseltették magukat a csütörtöki közgyűlésen - fotó: AS MÁV ÁBE -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva