Hírek

2008.07.21. 11:16

Évente kétmilliárd forintba kerül a konnektorban felejtett akkumulátortöltő

Évente közel kétmilliárd forintnyi áramot pazarolnak el a konnektorban hagyott, de nem használt akkumulátortöltők, ezért az MDF kampányt indít "A konnektorok nem unatkoznak, ha egyedül vannak" címmel - közölte Pettkó András az MDF országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten.

MTI

Pettkó András a sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon közel 11 millió mobil-előfizető van, tíz százalékuk, egymillió ember soha nem húzza ki a töltőt a konnektorból. A töltők átlagosan egy wattot fogyasztanak óránként üresjáratban, ez egymillió ember esetében napi 24 millió wattot, évente pedig 8.760 millió wattot jelent, ami a paksi atomerőmű ötórás, vagy két szélerőmű éves átlagos teljesítőképességének felel meg - hangsúlyozta a képviselő.

A kampány részeként 10 ezer példányban nyomtattak ki szóróanyagot, amit iskolákba, munkahelyekre juttatnak el, illetve a párt reményei szerint a zöldszervezetek is segítik majd az akció népszerűsítését - mondta kérdésre válaszolva Pettkó András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva