Hírek

2008.07.24. 13:10

Felborult egy veszélyes anyagokat szállító kamion Gyomaendrődnél

Árokba borult egy veszélyes anyagokat szállító kamion csütörtök délelőtt Gyomaendrőd külterületén, a 46 számú főúton; a katasztrófavédelem szakemberei várják a rakomány pontos listáját.

BAMA

Az elsődleges adatok szerint a festékgyártáshoz használatos alapanyagokat szállító teherautó hátulról nekiütközött egy előtte megálló járműnek, majd felborult - mondta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A baleset követeztében a jármű vezetője megsérült, a főutat a rendőrség lezárta - tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea.

Matuska Zoltán, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa az MTI-nek elmondta: a kamion rakományával lefelé borult a belvízelvezető csatornába, ezért még nem tudták megállapítani, hogy mennyire sérülhetett meg, illetve pontosan milyen anyagokat szállított a teherautó. Várják a hivatalos rakománylistát a szállítmányozótól. Az alezredes szerint előfordulhat, hogy maró hatású, esetleg gyúlékony anyagokat is szállított a jármű. A helyszínre már megérkezett a szolnoki vegyi mentő egység, de a mentési munkálatokba több város tűzoltósága is bekapcsolódott. A katasztrófavédelmi szakember közölte, hogy a lakosságot nem fenyegeti veszély.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva