Hírek

2008.07.16. 17:27

Féltonnás világháborús bombát találtak Budapesten

Amerikai gyártmányú az a 500 kilogrammos világháborús bomba, amit a főváros XIII. kerületében, a Tatai utca 82. számú társasház előtt találtak szerdán a munkások, a rendőrség egy kilométeres körben lezárta az utakat, a lakóházakat kiürítik - közölte a HM sajtóosztálya az MTI-vel.

BAMA

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta: a második világháborús robbanószerkezetet a tűzszerészek vizsgálják. Kormos Endre hozzátette: a Tahi és a Béke utat, valamint a Tatai és az Országbíró utcát lezárták a forgalom elől, a bomba eltávolításáig pedig a környék lakóházait is kiürítik. A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint egy amerikai, GP típusú robbanóeszköz került elő a föld alól. Ha a bombatest gyújtószerkezetet is tartalmaz, a hatástalanítás csak a környék kiürítését követően kezdődhet meg, és az több óráig, akár estig is eltarthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva