Hírek

2008.07.01. 17:24

Fidesz: újabb brutális gázáremelés

Tizedik alkalommal, brutálisan emelte a gáz árát a kormány azóta, hogy 2002-ben hatalomra lépett – mondta Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

mti

Fónagy János hangsúlyozta: a július 1-jén életbe lépett gázáremeléssel egy átlagos magyar gázfogyasztó családnak havonta 1540 forintot vesznek ki a zsebéből, ami éves szinten mintegy 19 ezer forint.

A kormánynak kötelessége lenne, hogy megvédje az embereket az egyre drámaibb áremeléstől – tette hozzá az ellenzéki politikus. Fónagy János emlékeztetett: 2002-ben a szocialisták megígérték, hogy nem lesz gázáremelés, ám ennek ellenére az idén már kétszer annyit kell fizetni a gázért, mint hat évvel ezelőtt.

A képviselő szerint ez semmifajta nemzetközi helyzettel nem magyarázható. Mint fogalmazott: „nem lehet mindig a világpiaci árakra reagálni”. Arra is lehet számítani, hogy idén nem ez volt az utolsó gázáremelés – tette hozzá Fónagy János. A lakossági gázár 9,9, a nem lakossági fogyasztóké 7,7  százalékkal emelkedett július elsején.

Az ármegállapításban illetékes közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter a kőolajár drasztikus emelkedésével indokolta az áremelést május végén, az árakról szóló rendelet kihirdetésekor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva