Hírek

2008.07.12. 17:30

Fotók alapján keresi a rendőrség a melegfelvonulás rendbontóit

Már 14 embert és egy körülbelül 10 fős társaságot keres a rendőrség fotók alapján a múlt heti melegfelvonulással kapcsolatban.

BAMA

A rendbontókról szombaton reggel tettek közzé egy képsorozatot a rendőrség honlapján. Mindegyiküket garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány pénteken ismertetett beszámolójában az olvasható, hogy múlt hétvégén 59 embert állítottak elő a rendzavarások helyszínéről, ebből 43 embert különböző bűncselekmények gyanúja miatt. Hét ember ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. Több előállított pénzbírságot kapott rendzavarás, garázdaság, közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása és más szabálysértések miatt. A rendőri biztosítás költsége várhatóan meghaladja a 250 millió forintot.

Jogvédelem korlátozások árán

A közvélemény jelentős része akár a melegek jogait is korlátozná, hogy elkerülhetőek legyenek a múlt hét végihez hasonló csetepaték – ez áll a Medián a Népszabadság megbízásából készített felmérésében. A felmérésből kiderül: a közvélemény leginkább a melegtüntetés ellen tiltakozó radikális csoportokat tartja felelősnek a múlt hét végi atrocitásokért, de megkérdezettek többsége felelősnek tartja a felvonulókat is. Kétharmaduk értett egyet azzal, hogy „a melegeknek nem kellett volna felvonulniuk, mert ezzel provokálták az ellentüntetőket”.

Jogvédelem korlátozások árán A közvélemény jelentős része akár a melegek jogait is korlátozná, hogy elkerülhetőek legyenek a múlt hét végihez hasonló csetepaték – ez áll a Medián a Népszabadság megbízásából készített felmérésében. A felmérésből kiderül: a közvélemény leginkább a melegtüntetés ellen tiltakozó radikális csoportokat tartja felelősnek a múlt hét végi atrocitásokért, de megkérdezettek többsége felelősnek tartja a felvonulókat is. Kétharmaduk értett egyet azzal, hogy „a melegeknek nem kellett volna felvonulniuk, mert ezzel provokálták az ellentüntetőket”. Tüntetés -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva