Hírek

2008.07.05. 09:33

Győzelemmel kezdtek Madarasék

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re nyert a világbajnok horvátok ellen Málagában, az Európa-bajnokság első fordulójában.

BAMA

A mérkőzés magyar góllal indult, Madaras Norbert bombája célba ért (1-0), 1-után újra a meccs legjobbja juttatta előnyhöz csapatunkat (2-1), majd Biros Péter következett a harmadik találattal. 4-3 után Benedek Tibor (5-3), az 5-4-et követően pedig, a harmadik negyedben, Biros, utána pedig Molnár Tamás villant (7-4). A horvátok végül megakasztották a „sétagaloppot” (7-5). A záró 8 percben folytatta kitűnő játékát a magyar válogatott, s a rivális "közeledése" (7-6) nyomán Hosnyánszky Norbert vágta be a labdát kíméletlen pontossággal és erővel, míg Molnár kis magyaros fineszt is belevitt remek találatába (9-6). 9-7-nél Varga Tamás is beköszönt, s bár 10-7 után a jól hajrázó horvátok 10-9-re felzárkóztak ugyan, egyenlíteni már nem tudtak.

Kemény Dénes szövetségi kapitány meglehetősen visszafogottan nyilatkozott a mérkőzést követően: "Nagyon meleg volt a víz, mindkét csapat tudása alatt játszott, igaz, ez a kezdő csoportmeccsünk volt. Az olimpiára készülünk."

Ratko Rudic a horvát csapat kapitánya elismerte, hogy jobb volt a magyar csapat: "Volt sanszunk az egyenlítésre 6-7-nél, de hibáztunk. A  hibáinkat pedig jól kihasználta a magyar csapat, amely megérdemelten  nyert, még ha a végén nyílott is lehetőségünk a 10-10-hez." 

Magyarország-Horvátország 10-9 (2-1, 3-3, 2-1, 3-4)

Gólok:

Magyarország: Madaras 3, Biros, Molnár 2-2, Benedek, Hosnyánszky, Varga T. 1-1
Horvátország: Barac, Buric 2-2, Vrdljak, Smodlaka, Dogas, Jokovic, Markovic 1-1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva