Hírek

2008.07.10. 13:16

Hamis számlákkal akartak 200 millió forintot igazolni

A társaság ellen adócsalás és magánokirat hamisítás miatt is feljelentést tett az APEH

mti

Kétszázmillió forintot akart hamis számlákkal igazolni, és ezek alátámasztására "alibi" leveleket is készített egy pécsi székhelyű vállalkozás. A társaság ellen az APEH adócsalás és magánokirat hamisítás miatt is feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrségnél.

Az ellenőrök utólagos bevallásvizsgálatot végeztek a számítástechnikai eszközöket forgalmazó és informatikai szolgáltatást nyújtó cégnél. Ekkor fedezték fel, hogy a vállalkozás mintegy 900 hamis számlát szerepeltet könyvelésében, amivel 122 millió forint áfát és 80 millió forint társasági adót csaltak el.

A vizsgált cég olyan számlákkal akarta igazolni a bevételei hátterét, amelyeket korábban velük kapcsolatban álló cégek nevében maguk állítottak elő. A revíziós vizsgálat során az APEH nyilatkoztatta azon cégeket, amelyek nevében számlát mutatott be az adócsaló vállalkozás, és mind a 15 cég azt közölte, a vizsgált időszakban nem álltak munkakapcsolatban a revízió alatt álló céggel, annak nem adtak megbízást munkavégzésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva