Hírek

2008.07.02. 17:01

Három kilométer már elkészült a 4-es metróból

Mintegy húsz százalékát teljesítették már a 4-es metró beruházásának, három kilométernyi alagút készült el az Etele tér és a Móricz Zsigmond körtér között. Ezt Olti Ferenc, a DBR Metró Projekt Igazgatóság vezérigazgató-helyettese közölte a szerdai metróbejáráson.

T. Z.

Olti elmondta: bár a munkálatok nagyobb része még hátra van, a projekt szempontjából nagy stabilitást jelent, hogy a szükséges szerződéseket már mind megkötötték. A beruházás egyébként összesen ötezer embernek ad munkát.

Az északi fúrópajzs jövő hétfőn indul a Móricz Zsigmond körtérről a Gellért térre, majd innen már a Duna alatt folytatja munkáját, miután a déli fúrópajzs is megérkezett oda. Ez egy kritikus szakasza lesz az építkezésnek, mert néhol a folyó és az alagút között csak két és fél méter a talajtakaró vastagsága. A 4-es metró építése – ha minden a tervek szerint halad – 2013-ban fejeződik be. A metróépítés költsége folyamatosan emelkedik, s habár a beruházás még az elején tart, már túllépte az ötszázmilliárd forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva