Hírek

2008.07.15. 12:11

Havonta egyeztet majd az oktatási tárca a PSZ-szel

A jövőben havonta egyeztet a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) az oktatási tárca – hangzott el Hiller István szakminiszter és az érdekvédelmi tömörülés új elnökének keddi budapesti találkozója után a fővárosban.

MTI

Hiller István elmondta, hogy az oktatási tárca és a legjelentősebb pedagógus érdekvédelmi szervezet között eddig korrekt és szakmaiságon alapuló, jó partneri viszony volt, s azt szeretné, hogy így is maradjon. A miniszter utalt arra, hogy a közoktatás-politika középpontjában a következő két évben az Új Tudás program megvalósítása áll. A program kialakításához a PSZ-től komoly segítséget kapott a tárca, s teljes egységre jutottak a pedagóguspótlékok kérdésében. A jövőre nézve Hiller István azt kérte, hogy kontrollálják és segítsék a program megvalósítását.

Elmondta: fontosnak tartja, hogy a PSZ a közoktatás minden lényeges kérdésében a hangját „úgy hallassa, hogy ezt az oktatási tárcánál ne csak meghallják, hanem értsék is”. Galló Istvánné, kiegészítve a tárca vezetője által elmondottakat, közölte: a találkozón megegyeztek abban, hogy havi rendszerességgel rövid informális megbeszélést tartanak a miniszter, illetve az érdekvédelmi szervezet által legfontosabbnak ítélt kérdésekről. Ezeket a megbeszéléseket a különböző munkacsoportoktól függetlenül tartják majd, s függetlenek lesznek az érdekegyeztető fórumok működésétől is.

Galló Istvánnét a PSZ július elején tartott kongresszusán választották a szervezet elnökévé Árok Antal leköszönő elnök helyére. A tömörülés vezetése teljesen megújult, alelnökké Pécsi Ágnest és Szabó Zsuzsát választották. A Pedagógusok Szakszervezete mintegy nyolcvanezres taglétszámával ma a legnagyobb ágazati szakszervezet Magyarországon.  A közoktatás egyetlen, országosan reprezentatív szakszervezete. A legutóbbi közalkalmazotti tanácsi választásokon (2004) a PSZ jelöltjei kapták a szavazatok 51,69 százalékát, ezzel a közszféra legnagyobb támogatottságú szervezete.

MTI Hiller István -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva