Hírek

2008.07.15. 09:22

Hazarendelték az afganisztáni parancsnokot

Nem tartózkodott Afganisztánban a Magyar Tartományi Újjáépítési Csoport parancsnoka szombaton, amikor már a második magyar tűzszerész halt meg szolgálatteljesítés közben – tudta meg a Magyar Nemzet.

HírTV

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Simon Attila parancsnok a szabadságát tölti, a lap azonban úgy tudja: több panasz is érkezett ellene, többek között ezért hazahívták, hogy jelentést adjon az afganisztáni magyar tábor helyzetéről. A Magyar Nemzet a katonáktól úgy tudja: egy ideig nem is küldik vissza a műveleti területre. A történtek felderítésére a helyszínre érkező vizsgálóbizottság legfőbb feladata lesz, hogy az afgán ellenállók új robbantási módszereiről szerezzenek információkat. Azt is ki kell deríteniük, hogy valóban egy eddig ismeretlen módszerrel gyilkolták-e meg a két magyar katonát. Feltételezések szerint ugyanis mindkét esetben egy álbomba mellett robbant fel a valódi pokolgép.

HírTV -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva