Hírek

2008.07.07. 06:36

Jázmin Vietnámban szeretne kivirágozni

Dammak Jázmin legfőbb vágya, hogy a vietnami Miss Universe világversenyen benne legyen az első tízben. Eddig ez még egy magyar lánynak sem sikerült.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="280"] Dammak Jázmin: voltam már néhány szépségversenyen, ezért bevált módszerem van arra, hogy hogyan kell a legjobb formát éppen a versenyre időzíteni
[/caption]A Miss Universe világszépségverseny magyar indulója, Dammak Jázmin Vietnamban ünnepelte 24. születésnapját és azt reméli, hogy ez szerencsét hoz majd neki. A szülinapi tortájánál mindenesetre azt kívánta, hogy jusson az első tízbe.

"Azt hiszem, a győzelem azon is múlik, hogy ki mennyire akar nyerni, illetve hogyan készül fel a versenyre, mennyire hisz magában – mondta Dammak Jázmin – A szokásos bemutatkozásokon kívül személyes interjúkra is sor kerül. Azaz a talpraesettség is számít, tehát nem csak szépnek kell lenni, hanem szellemileg, idegileg is jó forma kell. Én voltam már néhány szépségversenyen, ezért bevált módszerem van arra, hogy hogyan kell a legjobb formát éppen a versenyre időzíteni."

Nha Trang városban Jázminnal együtt nyolcvan nemzet legszebb lánya áhítozik a győztesnek járó drágakövekkel ékesített színarany koronára, amely értéke 120 ezer dollár, azaz 18 millió forint. A gyönyörű fejdísz 18 karátos fehér- és sárgaaranyból alkotta meg egy vietnami ékszerészcég. Az értékes fejdíszt kereken 1000 drágakő ékesíti, köztük 555 fehér- és 375 úgynevezett konyakgyémánt. A 2008. év Miss Universe-ének szánt

Dammak Jázmin, Miss Universe Hungary

1984. június 27-én született Budapesten.

A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarára jár magyar-kommunikáció szakra, de érdekli a külső- és belsőépítészet és a filmrendezés is.

Hobbija a görkorcsolyázás, de nagyon szeret táncolni is, főleg latin estekre jár.

A Miss Universe szépségversenyt 1952 óta rendezik minden évben más-más országban. Mára közel 90 ország versenyzői vesznek részt a megmérettetésen és 125 országban közvetítik a versenyt.

remekmű tervezői hölgyek: Rosalina Tran Lydster és Ms. Dang Thi Kim Lien a világ egységét kívánta szimbolizálni a finoman hajló ívekben gazdag, mégis az erős stabilitás képzetét sugalló ékszer révén.

Dammak Jázmin egyébként nem kezdő a szépségiparban. Élete első szépségversenyére édesanyja nevezte be 15 éves korában. A sikerek gyorsan jöttek is: 1999-ben ő volt a Miss Cyberspace győztese, majd megnyerte a Miss Hungary-t, és a Miss Mare versenyen is első lett. A tavalyi Miss Balatonon pedig bejutott a döntőbe.

Aki bekerül a legjobbak közé a július 14-i döntőn, a kamerák kereszttüzében a világ szeme előtt vonulhat, hiszen az NBC élő adásban közvetíti a jeles eseményt. Magyar lány még sosem nyert ezen a versenyen és általában az európai szépségek sem szerepelnek túl jól. Európából utoljára 1990-ben a norvég Mona Grudtot koronázták királynővé. A szépségkirálynők rangsorát egyébként az Egyesült Államok vezeti hét elsőséggel, aztán Puerto Rico és Venezuela következik.

A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarára jár magyar-kommunikáció szakra, de érdekli a külső- és belsőépítészet és a filmrendezés is.

Hobbija a görkorcsolyázás, de nagyon szeret táncolni is, főleg latin estekre jár.

A Miss Universe szépségversenyt 1952 óta rendezik minden évben más-más országban. Mára közel 90 ország versenyzői vesznek részt a megmérettetésen és 125 országban közvetítik a versenyt. Dammak Jázmin Dammak Jázmin: voltam már néhány szépségversenyen, ezért bevált módszerem van arra, hogy hogyan kell a legjobb formát éppen a versenyre időzíteni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva