Hírek

2008.07.16. 18:58

Jó a jelenlegi nyugdíjrendszer?

Gyurcsány Ferenc szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer jó kompromisszum, mivel a költségvetésnek az lenne a jó, ha az infláció alapján, míg a nyugdíjasoknak az, ha a nettó bérnövekedés alapján számolnák ki a nyugdíjakat.

A. V.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] A kormányfő az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonában tartott fórumon a stabilitásról beszélt - fotó: Darnay Katalin
[/caption]A kormányfő erről az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonában tartott fórumon beszélt szerdán a fővárosban néhány száz nyugdíjas előtt. A miniszterelnök hangsúlyozta: a nyugdíjasok számára biztosítani kell a stabilitást, vagyis azt, hogy a következő évtizedekben nem értéktelenedik el a nyugdíjuk, emellett pedig folyamatosan növelni kell a nyugdíjak értékét. Gyurcsány szerint ezt a két szempontot kell figyelembe venni akkor is, ha átalakítják a nyugdíjrendszert, amiről hamarosan meg kell kezdeni a vitát. A hosszú távú átalakítás nem mehet a nyugdíjasok kárára - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A Fidesz és a KDNP azonban úgy véli, a nyugdíjasok a kormány csapdájába kerültek. Soltész Miklós KDNP-s képviselő elmondta, 1996 óta tavaly történt meg először, hogy a nyugdíjak reálértéke csökkent, és a kormány 2007-ben minden nyugdíjastól 30 ezer forintot vett el. Azért is megbukott a kormány idősügyi politikája, mert ezt a folyamatot idén nem tudták megállítani - mondta Soltész Miklós.

A. V. Gyurcsány Ferenc A kormányfő az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonában tartott fórumon a stabilitásról beszélt - fotó: Darnay Katalin -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva