Hírek

2008.07.16. 18:48

Jövőre csaknem félmillió hallgató kezdheti tanulmányait

Az Oktatási Hivatal ellenőrzés után jóváhagyta a 2009-es tanév felsőoktatási keretszámait. Jövőre 489 ezer hallgató kezdheti meg tanulmányait a felsőoktatásban – jelentette be szerdán Mannherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.

BAMA

A keretszámot annak a vizsgálatnak a tükrében állapították meg, amely megvizsgálta az intézmények befogadóképességét, infrastruktúráját. Mannherz kiemelte: voltak olyan vidéki egyetemek és főiskolák, akik a kapacitásuk csökkentését kérték. A tájékoztatón Bakonyi László, az Oktatási Hivatal vezetője elmondta, 2009-ben a 489 ezer férőhelyből 15 ezren idegen nyelvű, 102 ezren gazdaságtudományi, 42 ezren társadalomtudományi, 55 ezren műszaki, 53 ezren bölcsész, 38 ezren jogi, 34 ezren orvosi, egészségtudományi , 38 ezren pedagógus és 23 ezren pedig agrárképzésben vehetnek részt.

Az idei felsőoktatási felvételi ponthatárait július 24-én teszik közzé. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján a jelentkezők saját pontjaikat már most is megtekinthetik.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva