Hírek

2008.07.23. 09:35

Karadzic fanatikusok randalíroztak Belgrádban

A szerb főváros központjában kedden délután tüntetés kezdődött Radovan Karadzic letartóztatása miatt, s a rendőrség lezárta a Belgrád szívében lévő Trg Republikét.

mti

Valamivel öt óra után több tucat, főleg fiatal ember gyűlt össze a téren, s a csoportosuláshoz hamarosan csatlakozott Luka Karadzic, a volt boszniai szerb politikai vezető Szerbiában élő testvére, és Aleksandar Vucic, a Szerb Radikális Párt főtitkára is. A tiltakozók többször is összetűztek a rendőrökkel, s közben azt kiabálták, hogy "Árulás!, Usztasák!" A fiatalok - a térnél kezdődő gyalogos zónán lévő utcai teraszokról elhozott - székeket, valamint petárdákat dobáltak a rendőrökre, s összetörtek több terrakottaszobrot azok közül, amelyek a Belef nevű nyári művészeti fesztivál részeként kerültek ki Belgrád központi terére, illetve a közeli fő sétálóutcára.

A rendőrségnek ugyanazon a helyen keddre virradó éjszaka is fel kellett oszlatnia egy tüntetést, amely azután kezdődött, hogy bejelentették a boszniai Szerb Köztársaság volt vezetőjének elfogását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva