Hírek

2008.07.12. 12:44

Karsai: hatalmas károkat okozott az Auchan a dinnyéseknek

Karsai József szocialista párti országgyűlési képviselő szerint hatalmas kárt okozott az Auchan áruházlánc a dinnyetermelőknek azzal, hogy 49 forintért árulja a dinnyét.

VGO-MTI

Erről akkor beszélt az MTI-nek, amikor dél-békési választókerületének több dinnyetermelője több száz mázsa dinnyét borított szombat reggel az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszánál működő áruház parkolójába. A multinacionális áruházlánc a 49 forintos akciójával Karsai szerint azt érte el, hogy a német és lengyel piacra szánt dinnye felvásárlási ára 26 forintra, a hazai piacra szánt termék ára pedig 20-22 forintra csökkent.

Ilyen alacsony felvásárlási ár mellett tönkremennek a termelők - mondta Karsai József. A jó minőségű magyar dinnyét egyébként az országutak mentén - tapasztalatai szerint - legkevesebb nyolcvan forintért árusítják. A képviselő szombat délelőtt telefonon beszélt az áruházlánc beszerzési vezetőjével, és abban maradtak, hogy hétfőn tárgyalnak egymással. A honatya azt szeretné elérni, hogy legalább 89 forintra emelkedjen a dinnye fogyasztói ára az áruházban. Ha nem sikerül megállapodni, akkor a jövő hét második felében folytatják a tiltakozást, és egyre több áruház parkolójában borítanak ki a dinnyét - jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva