Hírek

2008.07.20. 15:56

Karsai: népi hős vagy médiabohóc?

Dr. Karsai József — van-e, ki e nevet nem ismeri Battonyától Nemesmedvesig? Az egykori battonyai gazdajegyző a Torgyán elleni csatában hívta fel magára a figyelmet.

Kovács Erika

Búzaégetésekor voltak, akik a vállukra emelték, mások agrárgerillának kiáltották ki (a nagyapjára ütött, ő is az volt). Tevékenységével kapcsolatban azóta is megmaradt ez a kettősség. Teltek, múltak az évek, Karsai mindig a középpontban maradt. Polgármester, országgyűlési képviselő vált belőle. A média napi szereplője. Három éves leányom is tudja a nevét.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Dr. Karsai József — van-e, ki e nevet nem ismeri Battonyától Nemesmedvesig?
[/caption]

A minap éppen befejeztem Karsaival egy telefonbeszélgetést, miközben gyermekem nekifutott egy kukának. „Anya Karsaival beszéltél?” — kérdezte krokodilkönnyeket potyogtatva. „Mondd meg neki, hogy vigye el a kukát, hogy ne tudjak többet nekiszaladni!”

Hát így vannak ezzel sokan mások is. Ha baj van, Karsaiért kiáltanak. Karsai a saját pénzéből oszt élelmiszert a szegényeknek, támogatja az alultáplált kismamákat. Szociális mosodát létesített. Harcba szállt az inzulinpumpás gyerekekért, a „sapkagáz” használatáért. Még egy vulkánt is „előkotort” Battonya alól. Mielőtt még glória kerülne a fejére, szögezzük le: legalább annyian utálják, ahányan szeretik. Sokakban kelt ellenérzést a vehemenciája, amivel valami mellé áll.

Többen jogállami normákat kérnek rajta számon, mint most a dinnyeharcban, miért nem intézkedik a pártja, hiszen hatalmon van? De ha úgy gondolja, ő szembe megy a pártja akaratával is (lásd egészségpénztár ügy), amiért majdnem kizárták. Az ellenzék a háza előtt demonstrált.

Nem teszi ki az ablakba, amit az internetes fórumokon kap. Mindez nem zavarja. Ha egy ügy mellé áll, viszi a hátán, mint most a dinnyét — őt meg volt, hogy a mentő vitte el. Amikor vudubabát kapott, nagyon megijedtem. Percekig csapkodta az asztalt, fuldokolva röhögött — már bocsánat a kifejezésért. Na mondom: újraélesztés, vagy vicceskabát lesz a vége.

Karsait lehet szeretni, utálni. Figyelmen kívül hagyni nem lehet, ezt úgysem hagyná. Népi hős, vagy médiabohóc? Az idő eldönti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva