Hírek

2008.07.22. 08:32

Kedden újra egyeztet a VDSZSZ és a MÁV

Ismét tárgyalóasztalhoz ülnek kedden a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok képviselői a szakszervezet sztrájkköveteléseiről.

BAMA

A VDSZSZ eredeti követelése 10 százalékos többlet béremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutas számára. Ez egészült ki később azzal a követeléssel, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás. Emellett a VDSZSZ azt is követeli, hogy a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja a vártnál magasabb inflációt. A legutóbbi, július 17-ei tárgyaláson Zsoldos Marianna, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója, a munkáltató tárgyaló delegációjának vezetője elmondta: nincs új ajánlatuk a szakszervezeti követeléssel kapcsolatban. Arra kérte a szakszervezetet, lássák be, nem reálisak a követelések.

A szakszervezet tárgyalódelegációja szerint reálisak és jogosak a követeléseik. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az egyeztetést követően az MTI-nek elmondta, hogy bár nem haladnak az egyeztetések, ennek ellenére kötelességük a tárgyalásokat folytatni. Bárány Balázs megismételte korábbi kijelentését, hogy sztrájkfelhívásuk érvényben van, ha a sztrájkbizottság úgy ítéli meg, folytatják a felfüggesztett munkabeszüntetést.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva