Hírek

2008.07.29. 17:56

Kiss Ernő: Horn Gyula állíttatta le a nyomozást Draskovics ellen

Nem volt szükség a Tocsik-ügy után még egy botrányra, ezért állíttatta le Horn Gyula akkori miniszterelnök a Draskovics Tibor ellen folytatott titkos nyomozást 1996-ban – állítja Kiss Ernő, az országos rendőrfőkapitány egykori helyettese a hvg.hu-nak adott interjújában. A jelenlegi rendészeti miniszter akkor a pénzügyi tárca közigazgatási államtitkára volt.

BAMA

A titkos nyomozást 1996-ban az Országos Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya indította, mert felmerült a gyanú, hogy a Pénzügyminisztérium két vezetője – Draskovics és helyettese – arra utasították a vám- és pénzügyőrség vezetőit, hogy 83 millió forint helyett 100 ezer forintban állapítsák meg egy olajforgalmazással foglalkozó cég, az Kuvait Petróleum Magyarország Kft. bírságát. „A hvg.hu becsületemet – és más közszereplők becsületét – súlyosan sértő, alaptalan rágalmakat és sejtetéseket tartalmazó interjút tett közzé” – reagált közleményben Draskovics Tibor. A miniszter azt írta, jogi lépéseket tesz az interjú állításai miatt.

Kiss Ernőt tavaly november 23-án leváltották a XIII. kerületi kapitányi posztjáról, miután szolgálati autója balesetet okozott. Az eljárás jelenleg is folyamatban van, miközben Kiss a nyugdíjazása miatt munkaügyi pert indított a Draskovics által irányított rendészeti tárca ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva