Hírek

2008.07.19. 13:32

Kolonicsra emlékeztek a tatai edzőtáborban

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke levélben fejezte ki részvétét Kolonics György halála miatt.

mti

A levelet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke olvasta fel a Tatán tartott ünnepélyes csapatgyűlésen, amelyen megjelent Gyurcsány Ferenc kormányfő és Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter is.

A pekingi indulók, edzők, szakvezetők és újságírók egyperces felállással, egymás kezét megfogva emlékeztek a kedden 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusra, akinek emlékét filmbejátszások elevenítették fel.

Jókedvű örömünnepre készültünk, de az élet átírta a forgatókönyvet - mondta Schmitt Pál, aki fekete gyászszalagot kötött a magyar zászlóra. Hozzátette: a közös fájdalom erősítse az ötkarikás résztvevők hitét és elszántságát, hiszen a világ legjobb 10 500 sportolója közé tartoznak.

A játékok alatt "önök lesznek Magyarország" - mondta Gyurcsány Ferenc, kiemelve, hogy bármennyire nehéz, tovább kell menni, mert az ország éhezik a sikerre. Jelezte, soha még nem állt ennyi pénz rendelkezésre az olimpiai felkészülésre, de ezért nem jár köszönet. "Hajrá Magyarország, hajrá magyar csapat!" - zárta beszédét a miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva